El projecte RRRR! Art i Reciclatge – RRRReacciona! naix d’una necessitat urgent, la de conscienciar, mitjançant l’art, de la problemàtica relacionada amb la proliferació de residus en les societats industrials i l’impacte que això provoca en el medi ambient des de fa decennis.

Estem convençudes que, fent ús de les intervencions artístiques, podem activar el canvi necessari per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d’una manera reflexiva, participativa i creativa; i amb el propòsit d’arribar no sols al públic general sinó també a la infància, a col·lectius en risc d’exclusió social i persones amb diversitat funcional intel·lectual.

SENSIBILITZAC(C)IÓ

Instal·lació P&P

A través d’un taller participatiu s’experimentarà amb les torres sonores de l’espectacle ‘Pull&Play’. Es tracta d’unes estructures metàl·liques, creades a partir de restes recuperades i reutilitzades, sobre les quals descansen sis instruments musicals. Estos han sigut creats pel luthier Ángel di Stefano, adaptats i amplificats per tal de transmetre la màxima sonoritat i vibració als participants.

L’objectiu és arribar a tota classe de públic, sent una activitat inclusiva es va gestar de la mà de persones Sordes de Gandia.

‘Pull&Play’, tira i toca.

Documental P&P ‘Sordonora’, dirigit per Andreu Signes

Treball audiovisual d’Andreu Signes que documenta el procés de creació de ‘Pull&Play‘, un espectacle de la Companyia Sonora el qual va ser pre-estrenat en l’edició de 2021 del RRRR!, i que es tornarà a representar al Teatre del Raval en l’edició de 2022 del festival d’Art i Reciclatge (llegir més).

Es tracta d’una experiència ‘sordonora’, desenvolupada gràcies al treball d’investigació realitzat junt amb l’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor APESORGA.

RRRReAcció

Performance o intervenció artística que es desenvolupa al carrer, al voltant dels ODS i en un ambient rural.

La línia argumental està marcada per la improvisació i, sobretot, la interacció amb el públic.

DMR

El 17 de maig se celebra el Dia Mundial del Reciclatge, declarat per la UNESCO. És un esdeveniment que convida a la reflexió al voltant dels residus, recordar l’estratègia de Recuperar, Reduir, Reutilitzar, Reciclar i la importància d’una bona gestió.

Des de LaCasaCalba aprofitem per organitzar jornades lúdiques en família en les quals gaudir i aprendre al mateix temps, amb una sessió doble de tallers d’art al carrer i una proposta escènica.

CULTURA INCLUSIVA

Glossari sostenible

Fes clic damunt de cada lletra per accedir al contingut del glossari.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Res-i-dual

‘Res-i-dual’ és la primera proposta de la Companyia Sonora, una combinació no mesurada d’art escènic i sonor amb Cento Carbó (Liante S.A.) i Francesc Burgos (El Triangulista). L’espectacle té com a objectiu difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible arreplegats a l’Agenda 2030 des del vessant artístic i musical. I ho fa amb una estructura feta a base de materials recuperats i reutilitzats que es converteixen en instruments musicals.

Durant 2022, s’ha girat per escoles i pobles de zones rurals a les tres províncies valencianes i a la comarca del Pallars Sobirà, en Lleida.

VAL